Apr 29, 2014

Kerana bercampur baur

ibu called. bagitau Sunan Andika warded sebab kuning (jaundis).
terus rasa risaunya. tapi ibu kata jangan risau, semua akan ok.
Sunan Andika baby yang kuat, just like his mama.
mak dia, kau jangan tak tau, aku tumbuk bahu ke lengan ke tak sakit katanya.
aku ni, dia pelepek sikit je, memang menjerit dah.
haih. badan je gajah, tapi tak tahan sakit.
harap Sunan Andika cepat sembuh. saya tak puas cium gomol awak. wait huh.

so hai. inilah Sunan Andika.
harap awak cepat sembuh. muah. rindu awak.

soooooo.
what's up?
semua ok?
well im just doing fine. fine laaa sangat kan.

tapi aku happy baca status kawan-kawan di fb.

ada yang memuatnaik status beli handbag baru.
aku pulak yang happy. haha.
aku suka baca kisah kehidupan orang. it inspires me much.
seperti seorang kakak yang sekian lama menabung untuk dapatkan sebijik handbag.
well i love it.
kita akan lebih menghargai sesuatu itu bila kita susah payah mendapatkannya.
am i right?
setengah orang akan kata, handbag saja buat apa nak kisah?
well. kita tak tau apa dia alami, bagaimana kehidupan dia so dont simply judge people.
aku pun, bukanlah positif mana, tapi ya, melihat kegembiraan orang lain, ke-eksaited-an orang lain, makes me feel happy as well.
dan ya, tunggulah aku akan beli handbag baru juga hahaha (dasar)
taklah. beg times square aku ni ok lagi.
dulu masa setahun dua kerja, tetiap bulan aku akan reward myself.

rasa macam aku dah kerja penat-penat apalah salahnya kan.
beli handbag 200-300 tu biasa.
sebab yelah katanya nak reward.
pada aku 200-300 untuk handbag tu mahal dah tu.
aku lagi suka beli mekap.
rela habis kat mekap je tapi pakai tak seberapa. lol.
but end up, aku bukan pakai pun. handbag aku ada dua tiga yang dah rosak sebab tak jaga dan tak pakai.
membazir sangat.
minggu lepas baru masuk dalam pelestik hitam dan buang.
syera geleng kepala tengok.
masuk tahun ketiga, aku rasa cukuplah. pakai apa adanya.
tapi tapi tang kasut payah sikitlah haha.
pantang nampak.

status berjaya turunkan berat badan.

yang ni lagi aku suka. lagi menginspirasikan aku.
rasa macam wahhh best best. teruskan teruskan.
aku pun still on diet atkins but on off dah.
biasalah manusia. bila dah turun banyak (13.5kg) mulalah rasa its ok bebeh nak makan nasi sikit.
ok je ni. esok diet balik. esok je. doncha worry.
sekali ambil. liat dah.
tak boleh jadi ni. semua orang nak kurus takkan aku nak gajah memanjang.
tapi tang muka payahlah. still mendulang muka ni.
camne eh nak bagi  muka kecik. eh cer korang lempang aku sorang-sorang. kot kotlah boleh pecah lemak.

T_________________________T

dan satu lagi.
aku selalu perasan, apa yang aku nak mesti aku tak dapat (jarang dapat)
tapi yang aku taknak tu la aku akan dapat.
end up, yang aku taknak then dapat tu akan jadi yang the best untuk aku.

eh oklah.
bye.

.





3 comments:

diana aziz said...

Comelnya ur anak sedara... nama pun sedap je nk sebut.. :)

Reena Kamarudin said...

thanks diana :)

Mariyam Nabella Ishak said...

Ahhhh..terharunye...
but its worth it..bila kita da penat2 simpan duit,dapat beli ap yg kita nak..nikmatnye terase smp la ke hari ni... :)