Sep 18, 2013

Kerana hidup ini mudah kan?

esok aku takde tau. sebab aku kursus di Taman Negara Pahang sampai sabtu.
so aku takdelah. hahaha macamlah orang kesah kan aku ada ke takde.
tapi takpe, aku still nak bagitau aku takde.

well.
kursus kali ini aku tak excited pun sebab takde geng huhuhuhu sedih.
aku dengan cc aku je urusetia perempuan.
itupun cc aku dah berumur 50 lebih.
kang aku buat perangai gila-gila aku, kena tazkirah pulak.
pastu Oni dengan abang shahril urusetia lelaki.
arghhh mana best.
peserta pulak semua bos-bos.
takde yang setaraf aku. kalau ada, boleh juga buat geng.
tapi dah berjanji dengan Oni bahawasanya

"kau ambil pic aku, aku ambil pic kau. ok?"

sambil tunjuk isyarat bagus hahaha.
itu jelah kerjanya ambil gambar je gambar tak lawa je delete delete delete.
masalahnya lawa ke engkooo?

kalau dengan geng, panjanglah sikit akal aku hihihi.
siapa tak suka kursus kat luar kan.
boleh lapangkan pikiran. tapi kalau dah sensorang best apanya.
oh kijam sangat deme-deme ni tak bagi wati (rakan urusetia aku) ikot sekali.

sebab wati dah pi 2 bulan lepas.
taman negara jugak. sama resort.
so kali ni aku la pulak.

ok.
pernah tak buat/terbuat sesuatu perkara yang buat kau happy?
aku terjumpa senarai ni.
so aku nak share.
nampak simple tapi ada perkara yang boleh buat kita tersenyum bahagia.

1. Laughing hysterically
2. Dancing your heart out.
3. Star gazing
4. Shopping
5. Going to the beach
6. Listening to the rain
7. Ice-cream on a hot day
8. Feeling wanted
9. Getting that warm, fuzzy feeling when you think about the one you love
10. Receiving text messages
11. Personal jokes
12. Compliments
13. Late night phone calls
14. Knowing someone misses you
15. Knowing someone is thinking of you
16. Good dreams
17. Lying on the grass starring into the sky
18. Jumping into a warm bed on a cold night
19. Seeing your guys/girls name on your mobile when it rings
20. Talking for hours about absolutely nothing
21. Looking back on the laughs
22. Receiving presents
23. Giving presents
24. Birthdays
25. Air conditioning when it's hot
26. Being full of energy
27. Watching someone do something stupid, and them thinking no one saw
28. Nice smelling perfume/cologne/deodorant
29. Turning on the radio to hear that your favourite song is being played
30. Running into an old friend
31. Strolling along the pier at night
32. Finding $5 on the ground
33. Being home alone
34. Reading a good magazine
35. Watching the sun come up
36. Seeing a shooting star
37. Weekends
38. Holidays
39. Smell of freshly baked chocolate chip cookies
40. Singing into your hairbrush in your room
41. Turning up your stereo as loud as it will go
42. Being so happy it makes you cry
43. Finally completing something you started a long time ago
44. Achieving a long time goal
45. Warm nights
46. Falling in love


life is simple. kan?

bye.

1 comment:

Hafiza AizZawa said...

choose no. 7 and 37... >_<