Nov 19, 2012

Kerana aku hilang segalanya dan binatang sangat kau ni.

ceritanya begini haha belum apa-apa dah nak bergosip.
macam ni, hari tu ada orang pinjam kalkulator aku *ekceli aku tau la siapa yang pinjam* tapi better off the record haha sebab reputasi dia kena jaga.
then dia kata dia dah pulangkan tapi masalahnya takde. ok dah hanyutlah kan. takpe.
then gunting aku pulak. memang pergi tak kembali dah.
kemudian hari ni selotape aku pulak. 
haih. sabar je lah.

ohya.
pagi tadi semangat gila nak buat kerja sekali HRMIS macam cibs je lembap nak mamp.
ecewah salahkan HRMIS pulak tapi memang betul kot. sabar jelah acik.

dari rabu sampai semalam aku adalah di karak.
menghabiskan baki cuti yang tak berapa nak ada tu.
so on Thursday kan ma'al hijrah.
bangun awal kot kata nak berhijrah.
so buka tivi ada siaran langsung perhimpunan ma'al hijrah.
takde lain, nak cari muka rakan sekerja yang dah sound awal-awal supaya tengok dalam tivi kot-kot muka diorang masuk.
tiba-tiba kamera fokus pada seorang muka yang aku nampak 5 hari seminggu iaitu Kak Ani, rakan sekerja aku. hahaha. eksaited terus mesej dia.


aku : reena nampak muka akak dalam tivi. huhuhu
kak ani : yeke? cun tak?

*bunyik cengkerik dan aku terus mengabaikan mesej tersebut*

lepas tu aku ajak abah ibu ke Deer Land di Lanchang, Pahang dalam 30 min dari Karak.
ala saja je nak bawa Mieya jenjalan sebab dia suka tengok binatang.







me and mieya.
habis bedak compact aku dipecahkan sebab dia dah pandai nak melawa.
alololololo kekecik dah pandai nak bermekap segala.




aku nak bagi binatang ni makan? memang tak lah. aku ni apa je yang tak takut.
badan je besar tapi my god, tak taulah kenapa apakah aku penakut sangat.
tapi aku tau, aku lebih kepada geli.


farah : try la bagi dia makan. dia bukan gigit pun.
aku : eiii taknaklah. taknak. aku takut


haha dia punya taknak tu macamkan kena paksa.
ini adalah rusa ya adik-adik. kot kot la tak kenal. 



nak juga pomps ni. nak ambik lah ambik lah.






 mieya lek je bagi rusa makan. lepas tu tangan dia penuh ailiyo rusa tu eeeuwwww.














 ibu bagi anak-anak makan.



 ni kasawari. tiba-tiba dia patuk tangan farah. ha rasakan kau.






























 errrr geli geleman aku.



kau tengok budak ni. lek je dia pegang-pegang siap cubit cubit lagi albino ni.
memanglah dia pasif tapi errr aku geli kot dengan kulit dia.
memang aku takkan pegang. farah kata kulit dia sedap dipegang.
eii tolonglah. time taip ni pun geli geleman aku.



 dia siap tarik ekor ular tu. my god kenapa lah kau begini, mieya. 
genetik siapa yang kau ikot ni.




masa kat sangkar apa nama ni ala lupa pulak. hmm jap nak tanya kak nora.
ok kak nora kata iguana.
masa kat sangkar ni aku tak nampak tau iguana ni.
aku pun duduk jelah dekat jaring-jaring tu sebab nak cari binatang apakah dalamnya.


aku : kosong kot sangkar ni.
farah : yang dekat kau tu apa?

sekali zoommm mata aku terpandang menda hijau ni terus terkejut aku ke belakang.
macamanalah aku tak nampak hoi kau di situ.
ngeri aku bila teringat. kalaulah aku terpegang dia, mau seminggu aku mimpi ngeri.

aku memang penggeli binatang kecuali kucing dan ikan.
tapi ikan belut aku geli.
binatang yang aku geli dan takut macam arnab, katak, lipas, cicak, ular dan banyak lagi lah.
tak faham sungguh.

ibu kata dulu ada beruang nama Muda tapi masa kami pergi tu dah takde.
tak taulah kemana abang Muda ni pergi.
ibu memang taulah kan dah katanya kerja Jabatan Perhutanan so menda ni biasa je pada dia.
anak-anak je yang jaks semacam.

Kuala Gandah tempat gajah abah tak mau pergi sebab 2 minggu lepas diorang dah pergi sebenarnya.
kira kali ni nak puaskan hati aku je padahal aku nak sangat pergi melawat cik jah tu semua.
eh tapi aku dah pernah pergi juga 3 tahun lepas tak silap.
seram ok tengok gajah lalu sebelah kita kot-kot dia naik minyak mau nya dia pijak kita.
that's why abah taknak pergi dah sebab bimbang gajah naik minyak walaupun ada penjaga terlatih.

so sesiapa nak datang tengok gajah di Kuala Gandah meh la.
bukan jauh pun dari KL tu.
kenalkan anak-anak tu dengan alam sekitar. best wa cakap lu.



antara pic yang aku googled.

so, marilah reramai datang ke Lanchang, Pahang.
sebelum tu singgah dulu Karak ambil aku kita pergi sama-sama. hehehe.

dan


siapa nak lemak pipi aku eh bukan pipi saja tapi satu badan sila pm aku kay aku bagi free.
kbyeeeee

4 comments:

smbotak said...

terakhir aku pergi deerland bulan mei hari tu (kali kedua), owner tu ada mintak aku sign semacam petisyen kepada perhilitan untuk ambil balik beruangnya yang dirampas. rasa macam nak pergi lagi, nak tau apa perkembangan terkini.

*beruang tu adalah bintang utama kat situ.

Reena Kamarudin said...

oh patutlah

Sue Bee said...

nak lemak yang di offer tuh..maseh ada lagi ke?anyway..admn mmg cute!!!

Reena Kamarudin said...

sue bee : ada. masih ada while stock last. hehehehe