May 30, 2012

Kerana gambar horror dan spekulasi aku belajar masak sebab nak kawen?


aku pernah bagitau dalam entri sini yang aku selalu lepak rumah pak itam kalau balik karak tu kan. yang ada gelanggang badminton tu kan.
yang horror macam filem momok tu kan.
see it to believe it.

pic kiri is the gelanggang. kanan is the view keliling. nampak tak rumah makteh secoet tu? 

ni lagi. errrr.

ni pulak bahan masa nak buat daging dendeng tu *muka berlagak*
memang favret aku la mendalah ni. akau kalau dah favret, memang aku gigih belajar masak.

sekarang kan, aku suka betul tengok resepi lepas tu salin/print.
lepas tu kak nora buat spekulasi aku dah nak kawen sebab tu sibuk belajar memasak.
helloooo.
aku dah 27 tahun bulan 7 ni ok.
dah tua.
sampai bila taknak belajar memasak kan.
at least adalah 5, 6 jenis lauk pauk yang aku tau kan.
huhuhuhu.

nanti abang nak makan apa?
meh sayang masakkan.
kahkahkah.
gitu kekdahnya.

6 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wanita..setinggi mane kerja & belajr nye DAPUR mesti tau..

Reena Kamarudin said...

Yes. Agree :)

Uncle Lee said...

Hi Reena, wow! Very interesting pics....
I da lama tak makan daging dendeng. Agak 26 years.
I miss playing badminton at night....
You have a nice day, keep a song in your heart.
Lee.

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaa..... lepas ni bleh la akak order daging dendeng dengan awak yer hihihi..

Elok tu belajar masak. Kalau tak kerana nak kawin pun,. sebenarnya penting utk diri sendiri jugak. Jemulah makan kat kedai selalu kan ?

Reena Kamarudin said...

Uncle Lee :

26 tahun tak makan daging dendeng? lamanya ;)

thanks uncle for reading my blog.

Reena Kamarudin said...

Suara Kalbu :

hehehe. ala, malu lah kak. jangan la order dari reena. setakat reena makan boleh la. hehehehe.

yup betul tu kak, bila semakin dewasa ni ecewah, barulah minat nak belajar masak.