Nov 16, 2011

Kerana Randomly Reena #6 (macam-macam)

1. kenapa perlu merahsiakan sekiranya kau dah ada teman? jujur kan bagus. jangan bagi harapan pada orang yang menunggu jawapan dari kau. just say "ya, aku dah berteman dan akan bernikah nanti". susah ke? seolah olah kau tak yakin dengan hubungan kau dan dia. kau cuma pentingkan diri sendiri kan? kenapa? sebab if one day anything happen terhadap hubungan kau dan dia, maka kau boleh pergi ke pihak yang menunggu kau tu? supaya pihak yang menunggu tu takkan cakap "ah, aku hanya sandaran kau saja kan". dan kepada pihak yang menunggu tu, GET A LIFE! tak payah nak menunggu sesuatu yang bukan milik kau.

2. bila kita coupling, kita rasa single lagi best. bila kita single, terasa bila lah nak berdua. ni kata-kata dalam fb. aku lupa pulak kat mana aku terbaca. tapi pada aku kelebihan single sama je dengan kelebihan bercinta. dua-dua sweet. eh, tiba-tiba teringat kempen no coupling dekat uia dulu :-)

3. bila dah melepasi umur 25 ni, fikiran pon dah matang kan. i see people secara keseluruhan. bukan lagi terus-terus judge people as if macam mereka tak pernahnya nak sempurna. tiada manusia yang sempurna betol. and yes, kehidupan telah banyak mendewasakan aku.

4. i got this one pon dari fb. budak lelaki akan mintak pic perempuan tanpa baju. but, lelaki sejati akan mintak pic tanpa mekap. tapi dua-dua pon tak payah la kot. bukan laki kau pon nak simpan-simpan pic kau kan. kalau kemaruk sangat nak buat teman tidor malam kalau tak tengok pic tak boleh tidor, then curi je dari fb. takde siapa tahu kecuali Tuhan. muahahahaha. macam pernah buat je kan :-p

5. dulu bila ada masalah, boleh meroyan hari-hari. but now, lebih teratur kan. i mean, akan saja-saja ambil bus yang mengikut jalan jauh di Putrajaya ni, sambil dengar lagu then fikir apa yang patut dibuat. ye, masalah tu memenatkan. tapi aku rasa itu adalah rencah dalam kehidupan. tanpa rencah, tawarkan.

6. 9 months without love. sangat pecah rekod. dulu before sleeping mesti tunggu call dari dia. kalau tak, cannot sleep maaa. then text mesej sampai lenguh jari. but now? nak pegang henfon pon malas. kawan aku, tqah tau la aku kejap-kejap takde kredit sebab aku bangsa malas nak topup. then, sekarang bila dia tiba-tiba mesej aku macam, alahai malasnya nak balas. aku dah tua:-). awww geli bila tulis macam ni.

sekian.

3 comments:

yen(toka ziizokukuto) said...

ok lah tu 9 bulan,,,,ni dah 18 tahun,,apa citer,,hehehe

Reena Kamarudin said...

sebab kamu budak lagi :-)

Eena Arrina said...

folow ena.ada hadiah utk new folower :P amek hadiah awk kat sini http://lifeofusea.blogspot.com/2011/11/aktsoalan-untuk-follower-new-current-n.html