Nov 24, 2011

Kerana kawan menangis susah nak jumpa. kalau kawan nak ajak shopping tabor tabor duit memang ramai

Hai.
tajuk tak boleh panjang lagi ke Azreena?
well, aku baca entri adik aku.
tiba-tiba i jeles.
eleh. ingat dia sorang ada member baik.
ok-ok
tak jeles.
cuma keinginan je.

betol lah tu.
zaman sekarang ni, ingat senang ke nak cari sahabat sejati dalam erti kata yang sebenar?
cari sahabat yang boleh ada time susah senang, text kita cepat-cepat tanya kita ok ke tak if kita dah start hantar status meroyan dalam fb, belanja secret recipe (kuikuikui. tqah, tumpang lalu sambil tunduk ya), datang tempat kau sebab kau payah nak datang tempat dia. so kat mana lagi nak cari kawan macam tu?
susah woo.
kalau ada pon, tak banyak mana. secoet je.

aku pernah di khianati kawan baik.
kawan baik pernah buat jahat dekat aku.
aku pernah menangis teruk sebab kawan baik.
kawan baik tikam belakang.
semua lah pernah.
cuma satu jelah.
kita ambik sebagai pengajaran.
supaya next time kita akan lebih berhati-hati.

serius.
aku mudah percaya kat orang.
sebab apa?
sebab aku harapkan orang percaya aku.
so bila sesuatu yang buruk berlaku, aku akan salahkan diri sendiri.

aku pernah menangis gila barbie punya nangis bila aku hilang Endang-housemate and officemate aku.
sebab aku dah sayang sangat kat dia.
dah rapat.
dah selesa.
kongsi masalah dengan dia.
cerita apa-apa saja dengan dia.
tuptup dia kena tukar ke Ipoh.
so, feeling tu macam hilang sebelah tangan.
lama juga nak heal.

and yes. aku mengaku.
aku ada sahabat sejati yang so far tak pernah tinggalkan aku macam tu je.
and aku harap persahabatan kami akan kekal ke akhir hayat.
biasalah. adat dalam sesuatu hubungan kan.
mesti ada pasang surut.
tapi bila kami sentap, kami akan ok semula. sekejap je sentapnya.
itupon sebab plan tak jadi kejap jadi kejap tak jadi.
well, yes. itulah rencah dalam hubungan.

bila zaman sekolah/kolej/U, kita cari kawan untuk sama-sama belajar, sama-sama pergi kantin, sama-sama usha pakwe hensem, sama-sama gosip.
tapi bila dah zaman -zaman ala ala kegelapan ni, 
kawan tu untuk segalanya.
ahaks.
kegelapan katanya.














dan akhir sekali, terimalah..............























ok, jangan kutuk. berdosa. tuhan marah.
nak manja-manja pon tak boleh korang ni.
bosan dok opis aih hari ni.
sekian

3 comments:

Serigala Maroon said...

yeahhh, frenship 4eva ... banyak mende mau storrrrryyyy niiiiii :)

Reena Kamarudin said...

hoyeahhhh. nnti jumpa kasi habis itu story

Quran Pen said...

InsyaAllah jika dikelilingi kawan dan sahabat yang baik, kita pun akan berada di dalam golongan yang sama. :)