Oct 10, 2011

Kerana aku takkan lepaskan kau pergi

It’s like a storm
That cuts a path
It breaks your will
It feels like that
You think you're lost
But you're not lost
On your own
You're not alone
I will stand by you
I will help you through
When you’ve done all you can do
And you can’t cope
I will dry your eyes
I will fight your fight
I will hold you tight
And I won't let go
It hurts my heart
To see you cry
I know it’s dark
This part of life
Oh, it finds us all
But we’re too small
To stop the rain
Oh, but when it rains
I will stand by you
I will help you through
When you’ve done all you can do
And you can’t cope
I will dry your eyes
I will fight your fight
I will hold you tight
And I won't let you fall
Don’t be afraid to fall
I’m right here to catch you
I won't let you down
It won't get you down
You're gonna make it
Yeah, I know you can make it
Cause I will stand by you
I will help you through
When you’ve done all you can do
And you can’t cope
And I will dry your eyes
I will fight your fight
I will hold you tight
And I won't let go
Oh I’m gonna hold you
And I won't let go
Won't let you go
No, I won't


Hai.
atas tu lirik lagu Rascal Flatts-i won't let go. such a sweet song. really sweet. pergilah dengar. gerenti kau pon akan suka. lirik dia betol-betol buat kita rasa bahawa sesungguhnya bila kita di timpa musibah atau kesusahan, akan ada insan yang sentiasa menyokong kita dan memberi semangat. kegagalan bukan penghabisan hidup. move on! get a life! cewah. gitu.

sebenarnya, blog ni luahan hati aku kan. banyak emosi aku dah aku lontarkan dalam ni. saat aku gembira, saat aku down dan saat aku menggedik. aku jadi diri aku sendiri dalam blog ni. and jika ada yang tak suka, aku tak boleh nak buat apa. sesungguhnya aku tak mampu nak memuaskan hati semua orang.

and yes, right now, i feel so down. macam ada batu besar hempap atas kepala aku. aku jadi serabut. dah lah jisim berat badan aku dah sedia beratnya. di tambah pulak dengan batu besar tu. so, kau bayangkan la betapa lemahnya untuk aku bergerak. but hey, Allah menguji kita sebab Dia tau kita mampu menghadapinya. Dia takkan sesekali menguji kita dengan apa yang kita tak mampu. so, Alhamdulillah, aku adalah antara insan terpilih tu.

manusia ni kengkadang mementingkan diri sendiri kan. tapi takpe lah, hari ni hari dia. mungkin esok lusa hari kita kan. so, bersabar lah. cuma doakan dia akan memahami kita. doakan supaya ada ruang untuk perbaiki segalanya.

tukar tajuk lain pulak. kita kalau nak mengata orang, kita mesti tengok diri kita dulu kan? sempurna ke tidak. kalau rasa sempurna sangat, ok, go on, mengata lah orang tu sepuas hati kau. tapi kalau diri tu pon ala-ala je, stop it. jangan mengata sesungguhnya kau ibarat meludah ke langit terkena muka sendiri juga. eh, betol kah peribahasa aku ni? nanti kena saman dengan Karamsingwalwa. aku bukan apa. kawan lelaki aku ni, mintak aku carikan awek. and yes, pantang aku la nak jodoh-jodohkan orang ni sebab aku pon tak berjodoh lagi. wakakakak. ok, tak kelaka.

so, dah hari-hari tanya aku macam apakah kau desperate sangat kah nak ber-awek? so, aku adalah bagi dia idea mengorat kawan lama zaman sekolah. nama kan kawan aku tu sebagai Leman.

aku: si Timah tu single aku rasa. kau adjust la dia.
leman: Timah tu? eii, dia hitam lah. tak sesuai dengan aku.
aku: demand kau ye. kau bukan hensem sangat. belasah jugak kau ni
leman: aku boleh tahan apa.
aku: ha, si Minah pon single apa. dalam fesbuk pon dia meroyan cari pakwe.
leman: minah tu gemuk la. aku kan kurus
aku: whatevaaaaaaaaa la kau ni!!

kan aku dah meroyan. dia ingat dia perfect sangat ke semua perempuan tak cantik kat mata dia. dia cakap Minah tu gemuk? habis aku ni apa? #sentaphatimaknak.

so, aku memang malas dah nak layan. aku bukan minat sangat nak menjodohkan orang. tapi kalau member aku tu Si Dolah nak kenal dengan member aku si Bedah dan Bedah pon sama-sama nak kenal, ok, aku jalankan. ni aku bagi tu taknak, bagi yang ni taknak. duduk lah kau disana dendiam. tak kosser nak layan.

kriteria yang dia nak, bekerja tetap, cun, dan ada kereta. ada sesiapa yang nak tak? kalau nak, meh sini aku kenalkan.

Am, nasib kau lah takde fesbuk kan. sedap aku mengumpat kau.
sekian

4 comments:

Anonymous said...

ngade nye dia siap letak syarat.... x tau nk ukur baju kt badan sendiri... klu syarat yg dia nk tu ade pn.. blm ten2 pompuan tu nk kt dia.. demand... silap2 abis wit pompuan tu... ni kes dia nk lepas tangan le tu.. huh.. sekeh je org cam2...

Reena said...

tau takpe. tak payah layan la senang kan. hehehe

faizal mohd said...

am. am. hati kau memang keras. Ouh! tetiba.

Reena Kamarudin said...

pejai : entah2 kau kenal kot am ni. hehehe