May 21, 2013

Kerana lambakan anak derhaka di pasaran

kes artis sendu anak derhaka.
aku perhati je kes ni dari jauh.
mak tuduh anak. anak pulak tuduh mak.
dah tu pulak aweknya pun join sekaki.

Ya Allah.
rasa sedih sangat. 
kalau jahat sangat mak tu dia tetap mak kau.
syurga di bawah tapak kaki dia. eh meh sini aku kakikan kau.
kalau betullah mak kau memang suka maki hamun segala tak boleh ke kau sebagai lelaki yang matang sit back and relax dan jangan dengar cakap awek bodoh kau tu.
aku taklah faham sangat apa kes ni.
tapi yang aku nampak anaknya artis tu sangat bodoh.
sebaik mana pun kau, tak bersalah mana pun kau, semenangis mana pun kau depan media, tetap nampak kau sebenarnya yang derhaka.
sekeras mana pun hati mak, selancang mana pun mulut dia, tapi kalau kau mengalah, peluk dia minta ampun, sejuk juga hati orang tua tu.

kau tak boleh fikir ke siapa yang lahirkan kau? besarkan kau?
tak boleh ke sikit kau jadi cerdik?
ya. kalau betul mak kau asyik minta duit, dah kalau kau mampu bagi sajalah.
kalau takde duit, bagitau takde duit dan senyap.
kalau dia maki hamun pun, senyap. jangan melawan.

orang akan kata, eleh kau reena. kau takde kat tempat dia kau bolehlah cakap.

siapa yang tak pernah ada krisis dengan mak?
cakap. siapa yang tak pernah takde?
kalau tak besar, atleast krisis yang manja-manja kan?
but at the end, kemana kita pulang?
bukan ke pangkuan mak kita?

sekarang kau lebihkan awek. sangat bagus. tunjuklah macho depan awek.
tapi kau tak rasa sekelumit sedih ke bila awek kau si pelakon sendu tu melabelkan mak kau sebagai kurang siuman?
aku rasa, tak payah aku rasa lah, memang pun, kalau orang ngata mak kita, benda first kita buat mesti meluap rasa marah, kan?
ini kau boleh lagi bagi keizinan awek kau untuk saman mak kau.
ya Allah.

ok aku emo.
aku kalau bab mak ayah memang aku emo.
18 entri pun aku mampu taip.
aku pernah saksikan depan mata anak maki hamun maknya depan khalayak ramai.
akhirnya aku yang menangis bukan anaknya.

aku tak faham manusia yang ada hati macam ni.

elok kasi robek hati dia bagi hanjing makan.

kbye.


3 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

aku ada krisis dengan keluarga.

banyak. tp dalam hati aku, mereka tetap mereka.

dalam hati tunang aku. kita patut bantu dan bkn salah kan mereka.

dan kita patut terang dan bukan membenci mereka.

semuanya makin baik dan makin pulih.

kebaikan itu lama untuk dikesan kan?

smbotak said...

Isu ni naik lepas kita semua sibuk sambut Hari Ibu. Ha, perasan tak?

Lepas ni mungkin kes anak murid vs cikgu kot...

Diana Aziz said...

Nana pon emo jgk dgn retis2 sendu 2 ekor ni! Geram... paling geram gf dia si retis sendu muke kemek.. klu jmpe dia, mmg nana bg penyepak kat mulut kemek dia bg bisu terus. mulut lancang! Biadap!!! grrrrr......

*eh, ter emo pulak kat sini... ngeee... :D