Apr 17, 2013

Kerana life aku fun tau. Cameron Highlands.

last saturday punya cerita.
hari rabu kalau tak silap ibu mesej kata "jum pi cameron"
i was like, kenapa pula ni tetiba ajak berjalan.
sedangkan aku ni alahai malasnya nak pi. otak dah plan nak berehat je deh.
hahahah. rasa nak tidur je sabtu dan ahad.
gila pemalashhh. sanggup tidur dari berjalan.
tapi sebab taknak jadi anak yang tak kenang budi maka baiklah, simpan saja niat untuk berehat dan tidur T_____T

picca memang tak banyak sebab malas nak snap pic. ada tapi malas nak masukkan.
malas dan malas.
but yes the vacay was fun. sebab dapat hirup udara segar dan tenangkan hati.
bertolak dari karak pukul 9 pagi. then singgah makan di kedai kawan baikku, Awien di Mempaga.
itu kedai favret ibu dan abah. aku je yang pertama kali pergi.
pergi Cameron ikot Sungai Koyan, Raub.
dalam 2 jam jugaklah. singgah merata. so pukul 1 petang sampai.
dapat apartment, lepak dan tidur. hahahaha.
ikotkan semua nak berjalan. tapi aku nak tidur. hahahha sekali lagi. terpaksa diorang tidur juga.
sebab aku tau diorang pun memang penat kan.
entahlah.
lately, aku memang penat kot.
lepas Asar baru keluar pergi pasar malam.
memang heaven jugaklah pasar malam dia.
aku beli bantal. ibu macam biasalah kaki shopping kan.
kita yang tengah-tengah bulan ni, kenalah berjimat-cermat.

Cameron. what to expect?
strawberri, teh, bantal strawberri, sayur mayur. aku rasa itu jelah yang major nya.
bonusnya, the view. ladang teh was superb. the smoke house pun macam mengghairahkan.
next time duk situ pulak ok. hehehehe.

berderet orang jual strawberi.
ibu pun apa lagi berderet la beli.
aku tak minat so memang tak peduli la.


ewah macamkan aku ambil pic dia huhuhu.
aku nak ambil pic comel-comel tu tetiba abang ni pandang.
cutekan semua tu?
yang ni ya, kena dengan jiwa aku. cute sangetttt. aku beli bantal.


mamat ni memang menggila kat sini.
dengan mafla lagi banyak gila dia beli. snow cap la itulah inilah. topi mickey mouse la.
aku siap pesan lepas ni kalau bersepah siap kau.
yelah, time bila kau nak pakai topi mickey tu kan.
tapi takpelah, kalau dah minat buat koleksi jelah.


i just love pekan kecik macam ni.
memang dekat di hati guwa lah wa cakap lu.
aku dan adik aku farah selalu berangan duduk pekan kecik macam ni.
pastu nak keluar lepak kedai jalan kaki je.
bila malam suasana dia masih bising dan selamat.
pernah tengok pekan dalam drama Gilmore Girls?
macam tulah anganan kami hahahaha.
gila taksub dengan drama tu sampai nak hidup dalam pekan macam tu.









alololo omey angat abah. 
senang hati sekarang dah ada menantu so tak payah nak drive kalau nak jalan jauh.
menantu pulak redhooo jelah. adik ipar aku Amit ni rajin orangnya.
ni pujian ikhlas ya. bukan nak ambil hati ke apa ke kalau bodek pun aku dapat apa kan.
so far, dia ok. dia rajin. aku pun ngam dengan dia.
zaman dia bercinta dengan farah selalu jugak kena sound dengan aku sebab dia ni cemburu kuat.
hahaha kesian.
sekarang jadi ngam.





harus camera360. hahaha
berangan nak muka flawless kennn.






jujurnya stoberi bukan buah kesayanganku. 
buah kesayanganku adalah buah lain. buah? eh.
tapi eskrem dia memang sedap. 








ibu takde sebab ibu duduk dalam kereta.
cameron ni tempat ibu.
masa kerja selalu sangat dia datang sini.
sebab ibu kan jabatan perhutanan.
so dia berlagak la kan selalu datang.
tak turun kereta pun masa kat ladang stroberi ni.
cer tempat jual barang2 lain.
dia dulu ke depan :p








budak yang tak biasa ada abang.
dulu dengan abang kandung (arwah) tak sempat sangat nak bermanja.
arwah banyak kerja luar.
dah kalau jumpa asyik nak bergaduh.
masa arwah sakit, arwah cuma nak adik faeez ni urut dia je.
sebab dia kata hanya tangan faeez je yang dia dapat rasa masa urut.
pagi sebelum dia meninggal, dia panggil faeez urutkan dia.
tapi biasalah bebudak tengan tidur kan, bila kena suruh buat kerja marah2 la.
tak ingat pulak faeez urut ke tak.

tapi bila ambulans dah sampai, faeez tak ikot sebab kena jaga rumah.
faeez la cerita, bila ambulans hilang pada pandangan mata, dia punya menangis macam kan apa entah.
menyesal letewww.

memang kan?
bila dia dah pergi kita rasa menyesal tak buat itu tak buat ini dengan dia.
ahhhhh dah!

kang ada yang menangis depan pc ni huhuhuhu.

ok sambung. faeez mula mula dapat abang ipar nampaklah dia janggal. 
sekarang dah ok sikit kot walaupun dia tak mesra sangat dengan amit.
kaku je aku tengok kalau bercakap.

aku ni memang dasar pemalas nak masukkan pic dalam blog kot.
sebenarnya life aku ni fun tau. hahaha motip nak bagitau life ko fun kenapa pompuan?
tapi sebab aku malas nak masuk pic lepas tu cerita pasal pic tu.
huhuhu.
aku lagi suka merapu dalam blog.
suka bercerita.

eh k lah.
bye.

3 comments:

Anonymous said...

muka makin flawless dear
cameron sgt best dear
rase nk dok sane jer

dya said...

dya pun x minat stoberi lah..hihihi..suke makan jagung manis kat pasar mlm jek.. :)

::FAIZ:: said...

strawbery klu x proses, saya x suka, klu ice cream saya suka...