Mar 14, 2013

Kerana KAHWINnya dia.

Well.
Esok dah jumaat dan dah tentulah aku akan balik karak. Lotsaa things to do lah. Kesian ibu dan farah kalau buat berdua je.

Kerja is ok. Walaupun hectic sangat but aku masih hidup. Huhuhu. Buat kerja dalam suasana ceria memang membantu hilangkan stress kan.
Setakat ini aku ok dengan rakan sekerja. Apakah skemanya ayat aku ini. See skema lagi. Ok vhat evah.

Hari ini tiba-tiba je bos aku Encik S isytiharkan hari untuk english. So no malay. Heheheh. Makanya kami pun speaking lah kan. Walaupun broken yeah i know, but who cares right. Bila speaking, rasa ceria je.

Tadi cc aku nak kata roti dah berkulat. Then dia kata "bread already have mushroom". Mau kau tak tergelak dengar? Soo funny. Tapi effort tu penting kan. Comel je cc ni.

Cc ni bagus tau. Haha kalau kau lapar pergi je tempat dia gerenti kau kenyang. Dia tau aku suka keropok. So bila dia bawa keropok kembang bila digoreng, dia akan panggil aku. Then bila habis dan yang lain-lain nak suruh cc bawa lagi, mesti kata "cc, reena nak keropok lagi". Kuasamm. Padahal aku tak cakap apa pun aku diam je. Mempergunakan aku sungguh.

Tadi Encik S kata dia nak panggil aku baby reena. Errr memang nak muntah lah kan dah besar gabak nak kena panggil baby. Dok lah baby reena baby reena. Euwwww hahaha. Redhoooo jelah dapat bos gitu. Kau hadap jelah.

Tadi kan aku pi makan dengan members. Then sebelah meja aku ada budak lelaki dengan ayah dia. Ayah dia suap dia. Budak ni demok tau umur dalam 5 tahun kot. Comel je. Then aku nak ambil kerusi yang dekat meja makan dia tu. Aku mintak lah kat ayah dia, abang ada orang punya tak? Then ayah dia kata takde, ambillah. Bila aku ambil kerusi tu kau tau budak tu jerit dia kata "nak gunaaaa lah". Huhuhuhu. Biasaaaa dia tu ya jerit kat akak.

Then masa makan dengar lah budak tu nak makan nasi lah. Lepas tu mintak roti lah. Hoih kuatnya makan. Nak dijadikan cerita adalah budak sebaya dia lalu sebelah dia pakai baju spongebob. Kau tau dia kata apa "eii baju buruk baju buruk dia pakai baju buruk"

Kau rasa nak cubit tak mulut dia? Hahaaha. Lepas tu mak dia nak jamah sikit kot makanan dia boleh dia kata jangan ambil ni abang punya. Aku nak makan pun tak mampu sebab nak gelak.

Kecik-kecik dah ada ciri pembuli. Besar boleh jadi abang kawasan putrajaya presint 11.
Mak ayah dia kena usaha lebih ni untuk didik dia. Huhuuhuuu kalau tak.....
Sekarang ni kan aku dah tak boleh tidur lewat. Paling lewat pukul 12 malam time weekdays. Kalau weekend boleh lagi lah gigih tahan mata sampai pukul 2.

Aku rasa kerana faktor usia lah hohoho tak sanggup nak taip faktor usia tapi itulah realitinya. Faktor usia membuatkan aku tidak lagi fun macam dulu masalahnya fun ke kau dulu reena.

Baru-baru ni dalam fb, exbf aku telah like pic kawen exbf aku yang lain hahahaha macam hot sangat nak ramai ex. Lepas tu macam kelaka je ex yang sinun like pic kawen ex yang sini. Ala cinta cinta monyet. Bila keluar di newsfeed, aku macam eh baru kawen eh dia ni. Sebab masa dah putus, kawan-kawan aku datang kat aku dan kata sebenarnya dia dah kawen lah ada anak lah. I is keliruuuu ok. Mana satu nak dengar ni. Hihihihi.

Tapi yang realitinya dia baru kawen. So tahniahlah hehehe macam dia baca blog aku khenn. Aku cerita kat adik aku si farah. Dah puas aku cerita dia boleh kata

"so kau menyesal lah ni putus dengan dia?".

Hell no. Sangat kurang asam.

Memang taklah aku nak menyesal kan. Dah bukan jodoh *libas bulu ketiak*

Tapi mesti kelaka kan bila jenjalan then terjumpa ex. Then hati berkata dulu saya pernah sayang dia. Dulu. Hahaha.

Okbye.

1 comment:

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu.

alrite la tu...

hidup mesti diteruskan kan :)