Apr 26, 2012

Kerana cuka itu. cuka oh cuka.

Salam.


hari ni aku agak energetik sikit. tak tau la energetik ke gedik ke.
terpulang pada yang menilai. ecewah.
sebab esok jumaat kot.
then, isnin depan pulak aku cuti since that selasa tu 1st may hari pekerja kan.
so aku ambil cuti terus je la. kosser aku nak balik ahad.
then datang kerja isnin. then cuti balik selasa. 


semalam kan, aku pi alamanda. yela, asyik alamanda je la kan.
atenye ape je la yang ada kat putrajaya ni. alamanda je yang dekat dan praktikal.
sebab aku nak mencari barang.
bukan barang dapur, sebab barang dapur aku ada lagi yang aku beli gaji bulan lepas.
aku pun tak faham kenapa barang dapur masih banyak.


adakah a) aku kurang makan?
                    atau
            b) aku tak makan di rumah?


kihkihkih.
aku rasa, jawapan b lagi sesuai kot.
barang apa yang dibeli?
nanti aku bagitau.
semuanya bermula dengan fb dari fazura. ala pelakon jelita kegemaran aku tu.
dia tulis kat status,  dia mengamalkan sejenis minuman ni untuk buang toksin dan lemak.
serta mencantikkan wajah, hilangkan jerawat, dan semua tu lah.
aku sebagai wanita tipikal yang pantang dengar produk kecantikan tu best sikit mulalah 
gatal ketiak nak beli jugak. tapi aku minta bantuan encik google dulu.
aku google dulu apa kelebihan minuman tu. khasiat dia semua tu lah.
rupa-rupanya minuman tu memang dah glamer pun. cissss. aku je yang tak tau.


maka aku pun bising-bising kat kak nora.
tak sangka kak nora pun berminat.
then kak ani pulak terdengar. dia pun berminat. then ira pulak. 
so berminat la kami empat orang ni nak mencuba.
disebabkan aku sorang je yang free semalam sebab aku sorang je takde anak
yang ada cuma anak tekak dan anak rambut, maka aku offer untuk pergi
lagipun aku nak beli shampu.


cari kat carefour takde.
rupa-rupanya ada kat guardian.
aku lupa nak snap pic.
tapi aku cari kat encik google pic dia.
ada pic yang aku beli tu.
nak tengok?




taken from encik google


so here it is.
APPLE CIDER VINEGAR.
khasiat dia korang boleh baca kat sini sila lah klik jangan memalas


botol dia botol kaca.
so sangat berat.
mau patah tulang jari aku.
betol kata orang, beauty is pain.
kihkihkih. ni semua salah fazura la ni. nasib dia cantik. so tak jadi nak marah.


maka pagi ni, kecoh la ofis dengan suara kitorang menerai AVC ni.
hihihihi.
perempuan tu, perempuan la jugakkan.


AVC ni sebenarnya berfungsi sebagai detox.
dah lama kot aku nak cari detox.


nanti ye, bila aku dah kurus *kuikuikui* baru korang beli kay.


sekian.

2 comments:

kakchik@ella said...

KC pun makan ni. KC campur dengan madu. sedap tau dik.

Reena Kamarudin said...

yeke kak? ok ke kak?