Mar 8, 2012

Kerana hujan lagi hari ini, SBPA dan hindi klasik.

Salam.
entri kali ni cuma nak membebel je. dah lama tak borak kosong kan.
ekceli, aku ni suka berborak.
tapi kalau kat rumah sini (putrajaya) aku memang tak bercakap.
sebab housemate aku buat hal masing-masing.
so kau bayangkanlah, balik kerja pukul 5.00 petang.
memang dari 5 petang tu la aku tak bercakap sampai lah 7.30 pagi esoknya.
unless kalau ada orang call aku. tapi kalau ibu yang call pun sekejap benor boraknya.
ok, kitewww takdewww pakweee nak boraq macam awuck awuck. tian kitewwww an an an?
ok, macam cibs.


hari ni ada kursus tuntutan perjalanan dan elaun lebih masa.
so kena kira-kira semua tu lah. and yes, math dengan aku adalah musuh.
sebab aku benci math. huhuhuhu. tak pernah serasi.
eh tapi aku suka menambah.
ok aku ada perangai pelik.
kalau dalam kereta ke, dalam bas ke kan.
aku suka pandang plat no. kereta depan aku.
then aku akan tambahkan nombor tu.
let say plat nombor dia CBW 4318.
so aku akan tambahkan 4+3+1+8=16
aku akan tambahkan dalam kepala otak aku.
ni adalah habit aku. tiap-tiap hari aku buat. 


ok berbalik kepada kursus tu kan. cuma 40% je masuk dalam kepala. 
cara-cara nak kira elaun semua tu. masa presenter tu bagi soalan pun
aku tiru kak ina dan kak shida.

perangai time belajar tak berubah kan.
dah lah hujan. bilik seminar pulak malap. jadi lemau la kan.
tengah-tengah dengar tu, kak shida tunjukkan aku mesej adik dia
"SBPA dibatalkan. SSM kekal. gaji naik 13%".
ok terus ambil kalkulator calculate gaji baru. kahkahkah.
bab mengira duit tak pernah fail ok.


Thank God akhirnya semuanya dah selesai. malaslah nak tunggu-tunggu lagi.
takpelah naik berapa pun. patut bersyukur. Alhamdulillah.


ohya. malam tadi hujan lebat kan. aku tidor lena la sangat *suara kedalam*
dan KL banjir kan.
banjir kilat.
semoga semuanya ok.


oklah.
aku nak rehat jap. taklah rehat sangat.
nah aku tinggalkan korang dengan lagu hindi klasik yang aku sukai sangatttttt.
sebab anak abah kan. abah kan suka sangat lagu hindi klasik. oh rindu abah dan ibu :(
dengar lagu klasik hindi sebab terpengaruh dengan Abg Jonni. huhuhuhu








lagunya sangat menyentuh perasaan.
padahal aku bukan faham pun.
yang aku faham mere mehboobaaaaaa.


till then, see ya'. 
bye sayangs.


sekian

2 comments:

Uncle Jonni said...

wah!! parah tu kalau housemate buat hal memasing.... huhu... jd x best...

kehkehkeh... alamak!! aku dah mempengaruhi anda jd peminat hindustan ke? huhuhu..

dah lama x tgk hindustan,.. yg lama2 gak best kan?
huhuhuhu

Reena Kamarudin said...

yes. hindi lama memang best! huhuhuhu