Dec 15, 2011

Kerana tak sengaja, lewat depan rumah mu. ku melihat ada tenda biru.

Hai.
selamat berkhamis korang.
hari ni nak tau aku punch card pukul berapa?
tepat-tepat pukul 8.00.
kalau 8.01 sah-sah merah punch card tu.
aku tak tau la.
lately ni aku asyik terlewat je bangun.
padahal kunci jam 5.50. asyik lah snooze je jam tu.
kalau dulu bangun 6.30 pon sempat je sampai opiz 7.45/7.50
ni sekarang?
sebab mekap dah sekian. bukan mekap beria pon. setakat tepek foundation and bedak.
lepas tu letak eye-liner blusher. setel.
masalah lain pulak tudung. aku ni bukanlah pandai sangat pakai selendang, tapi hati tu memang nak pakai.
so pakai lah. cuba lah depan cermin. dah pin kiri kanan atas bawah, rasa selekeh pulak. cabot semula.
pakai lagi. tak selesa, cabot lagi.
last last, capai tudung segera tu, terus sarung. done!
itu yang jadi lambat selalu tu. hehehe. salahkan tudung, padahal sendiri yang lembap.
dulu masa duduk dengan Endang, tak pernah hokay datang lambat. siap boleh makan kat cafe dulu tiap-tiap pagi sebelum punch. acane tu?
sebab Endang bangun awal. aku jadi takut pulak tengok dia siap awal, so aku pon siap awal la jugak. sebab kami kan satu opis so, haruslah datang sekali.
sekarang ni? dalam sebulan tu mesti sekali dua merah punch card aku. lepas tu mula lah tersengih-sengih mintak sign dari bos.
aku harus berubah.
kena praktis pakai tudung dengan cepat.
mekap pon cuma ambil 5 min je. zupp zapp zupp zapp terus siap.
mesti boleh kan.
ok, tulis dalam dairi untuk AZAM tahun depan.

sekian.

4 comments:

Serigala Maroon said...

mekap kat opis la wey!

Reena Kamarudin said...

selalu jugak buat. hehehe

faizal mohd said...

guna la simplicity. hahaha :)
kan cepat dan mudah. :P

Reena Kamarudin said...

faizal:
hehehe. aku tak layak pakai SS tu. boleh tahan harganya. aku guna maybe it's maybelline. eh ke sama je harganya? tapi watson je la.