Nov 4, 2011

Kerana apa yang kita nak buat sebelum kita mati

Hai.
bersua lagi kita di hari jumaat. oh jaga kaunter memang bosan. so, saya up satu entry. ok, malam tadi saya menonton 8tv. ceritanya adalah bertajuk "The Buried Life". ianya adalah realiti show

Duncan Penn, Jonnie Penn, Ben Nemtin and Dave Lingwood    
ianya mengenai 4 anak muda yang menyenaraikan 100 perkara yang dorang nak buat sebelum dorang mati. err bunyi agak sinikal kan. maknanya bukan lah dorang dah nak mati ataupon dah tau tarikh bila nak mati. it's just that ianya macam simbolik tentang impian dan anganan dorang untuk direalisasikan. dorang travel naik RV yang dinamakan "penelope". so memang syok la kan bila tengok. macam cool je. yelah, omputih ni kan suka buat perkara yang bebukan kan. 

so, i was like, woooo that's cool if kita dapat buat apa yang kita nak buat selama ni dalam jangka masa tertentu. so dengan pantasnya saya menyenaraikan apa yang saya nak buat before i die

1. ke itali. kalau baca entry sebelum ni u'll find out that how much i adore italy kan. 
2. melancong/mengelilingi malaysia seorang.
3. berjumpa dengan Oprah Winfrey. dia memang inspirasi saya.
4. ke Mekah.
5. bawa ibu dan abah ke mana saja yang dorang nak pergi

so itulah yang saya nak buat atau impian saya.
so, what do you want to do before you die, guys?




p/s:pics googled
sekian

2 comments:

Khairiz said...

semua orang ingin kejarkan impian mereka sebelum mereka menutup mata, sama la spt kita juga...

Reena Kamarudin said...

yup. that's true ;-)