Oct 5, 2011

Kerana semalam. dulu semalam. dulu dulu semalam.

Hai.
tajuk nak poyo aje kan. nak buat macamane, hari ni memang terasa poyo pon. well, ni entri main-main ni. takde menda pon nak cerita. tapi atenye, tangan menggatal jugak nak menaip. so, kite taip. kite taip apa yang boleh di taip.

semalam masa naik bus ke KL dari Bentong. yup, aku cuti dua hari kat Karak. best gilosss dapat cuti lama-lama. nanti kalau aku jadi PM, aku nak waktu bekerja cuma hari isnin dan selasa. giler hancur ekonomi malaysia kan.

ok, sambung. semalam dalam bus, adalah 2 orang mamat ni duduk belakang aku. tibe-tibe dorang ni dok lah tanya aku macam-macam. aku pulak memang malasssssss nak buka mulut. aku memang jenis berat vontott mulut kalau dengan orang yang entah sesapa. sebab tu aku ni blur. tapi dorang keep asking questions macam kerja mana, nama siapa. dalam hati aku, dorang ni penjahat ke. tengok muka macam takde la macam orang jahat. macam raja lawak ada lah. tapi terselit jugak di hati aku yang penuh dengan sifat kewanitaan ni,ahakss, yang dorang nak mengorat aku. wakluuuuu. siape nak ngorat kau tu, reena.

fine la. bila orang dah asyik lah bertanya, aku pon menjawab la. kang kata sombong pulak. lelaki kan suka kata "macam la lawa sangat muka tu nak menyombong2 pulak". hahahah.

dari jawab sepatah, jadi berpatah-patah pulak. akhirnya borak macam dah kenal lama. yang sorang nama Yus. yang sorang nama Yassin. yus orang bentong, yassin orang sabah tapi ikot yus balik bentong. dorang memang lawak tak hingat. aku asyik lah gelak je dalam bus macam kan dalam bus tu aku sorang je. eh, tapi aku gelak sopan tau. takde lah gelak macam pontianak tu. tak percaya tanya aku sendiri.

pada aku, selagi lelaki tu cakap menda ok, tak merapu-rapu dan cakap pon terator dan tak buat lawak yang janggal, ok, ngam dengan aku. then kitorang pon naik LRT same-same untuk ke Bandar Tasik Selatan. sepanjang jalan tu, kitorang asyik lah berborak. hilang kejap segala masalah aku. rasa terhibur je bile ada pak lawak dengan aku. dorang cerite dulu-dulu ada gak nak pergi audition raja lawak. tapi harapan je lah. tapi kalau dorang masuk raja lawak, tak tau la menang ke tak. hahahaha

aku sebenarnya pelik. aku ni bukan jenis mudah percaya kat orang. terutamanya lelaki. dan yang baru kenal macam tu. sebab aku takot dengan niat tersembunyi. hey girls, kite memang WAJIB ada simpan perasaan syak wasangka supaya kite lebih berhati-hati ok. jangan mudah percaya kat orang. tapi aku ni yang percaya kat lelaki dua orang tu apehal? eh, aku bukan ikot dorang pon. jalan yang kitorang nak tuju tu same. jadi sambil lalu je la. best gak ada bodyguard kan. ni la first time aku balik berteman. kalau tak tu balik sensorang je. (ayat kesian). huhuhuhu

so, itu je lah cerita aku semalam.

tentang dulu semalam?

tentang dulu dulu semalam?

nanti lah.

tangan dah kejung.

sekian.

gambar syok sendiri wajibbbbbb ada.

6 comments:

faizal mohd said...

Ouh! bercuti woo. Eh! ko berenti kat tasik selatan, then nak ke putrajaya naek bas ape ek?

Reena said...

tak naik bus la. naik KLIA transit yang berdesupppp laju tu. RM 5.30 je. stop kat putrajaya sentral.

faizal mohd said...

Ouh! aku memang taktau nak ke putrajaya kalau naik public transport. Bukan takde bas, cume tak tau perhentian dorang katne. :P

Reena said...

hahahah. nnti ko gi TBS ko ambil KLIA transit. then stop la kat putrajaya sentral. tak payah tekan loceng pon .. hahaha ok, tak kelaka. nnti nak gi mana-mana, cari je bus yang nak ke destinasi tu. bus banyakkkk oh

faizal mohd said...

tetiba aku tanya kat org, 'bang, loceng kat mane ek?' Huk!.
rasa macam nak jalan2 kat putrajaya sorg2 ala2 lonely no more. hoho :P

Reena said...

ko nak jalan putrajaya sorang2? oh ko tak sudi ajak aku temankan eh? sob sob sob