Feb 15, 2012

Kerana 30 senarai kebahagiaan. adakah kita sama?

Salam.
apakah makna sebenar kegembiraan dan kebahagiaan bagi korang?
apa yang membuat korang bahagia? gembira?
ini aku punya dan mungkin ada yang sama dengan korang :)


1) jatuh cinta. siapa tidak? betol tak
2) gelak kuat-kuat sampai perot sakit. but, jangan gelak depan orang ramai. tak manis.
3) tiada barisan yang panjang di pasaraya. hoyeah!
4) renungan istimewa dari si dia yang istimewa. or might be, a stranger. oh no, that's scary.
5) dengar lagu kegemaran diputarkan di radio. sing along bebeh.
6) baring atas katil sambil hujan turun diluar. oh heaven.
7) coklat. a dark coklat. a bitter one. yummeh. boleh kembalikan mood. and it works all the times.
8) perbualan yang bagus dengan orang yang mesra. makcik cleaner mungkin?
9) pantai. laut. never failed. lebih-lebih lagi waktu malam.
10) terjumpa rm10 dalam poket seluar jeans. selalu ok. selalu. bila tengah kering, memang selalu berharap jeans membantu. 
11) gelakkan diri sendiri diatas kecuaian sendiri, kebodohan dan kelurusan diri sendiri.
12) midnight phone calls from someone yang dirindui. boleh tidor lena. selalunya ibu :)
13) gelak tanpa sebab. ok selalu bila jalan sorang-sorang. teringat kenangan yang kelaka. err mesti ramai kata aku gila.
14) seseorang for no reason, out of nowhere bagitau yang hey, nampak lawa hari ini. nampak berseri. hey reena, kau dah kurus sikit errr this one, maybe hanya mimpi. kurus? soooo not me. heh!
15) KAWAN. i mean kawan. tak kira kawan ofis. kawan zaman sekolah. kawan lepak mamak. kawan lelaki. kawan perempuan. as long as namanya KAWAN. 
16) terdengar perbualan dua orang yang sedang berkata baik pasal aku. wah, rasa ada bunga-bunga dalam hati.
17) terjaga time tidur dan tengok jam dan menyedari, wooot wooot baru pukul 4.30 pagi so lagi 2 jam boleh sambung tidur semula.
18) dapat kawan baru.
19) spend time dengan kawan lama.
20) manja-manja dengan kucing.
21) mimpi indah.
22) road trips dengan kawan baik. ohhhh merinduinya.
23) tengok matahari terbit masa nak pergi kerja.
24) tengok matahari terbenam di tingkap bilik.
25) dapat tahu someone merinduiku. 
26) sales. diskaun. sales. diskaun.
27) pink color. once again, never failed.
28) melihat ibu abah dan adik adik bahagia.
29) tengok berita dengan keluarga.
30) orang kata, dia bahagia dengan aku. satu penghargaan.

itu senarai kebahagiaan/kegembiraan aku.
what's yours?

sekian

2 comments:

Serigala Maroon said...

pernah ke berada di pantai, laut waktu malam?

Reena Kamarudin said...

selalu. ingat ko sorang je pernah. haha. dengan "yang 4thn" tu. hah, malas nak ingat. kahkahkah