Oct 11, 2011

Kerana aku menulis bukan kerna nama. (muntah)

Hai.
one of my friends, ok, ekceli bukan kawan sangat lah tapi sebab dia bf kepada my friend, so kawan la tu, bagitau pada aku "u should write a book" and he said that itu satu pujian bukan kutukan. well, even if it was satu kutukan pon, aku terima as a guideline. and if it was satu pujian, a big thanks to you, Mr A.K.

yes. i love writing. aku mungkin dapat sifat suka menulis ni dari ibu dan abah. sebab ibu suka menyalin resepi (tapi tak pernah nya aku tengok dia cuba resepi yang dia buat tu. hehehe) and dia juga suka tulis diari. bukan diari yang merepek macam remaja suka tulis tu. let say, diari yang simple2 je. and same goes to my daddy (wah, daddy terus). abah pun suka menulis. and yes, i admit, gen menulis ni datang dari mereka.

aku start menulis diari masa aku darjah enam. yup, as an early teenager, aku sentiasa rebel. itu tak kena. ni tak kena. semua lah tak kena. i bet, semua budak yang baru nak masuk alam remaja akan rasa parents dorang tak pernah nak memahami. sama lah macam aku. so, masa tu mana lah datangnye blog segala ni. so medium aku adalah diari. aku tulis semua feeling yang aku rasa dalam tu. sehinggalah sekarang aku still menulis diari. tak semua kan kita dapat luahkan pada orang lain. so, dapat luahkan pada diari pun dah rasa ok.

bertimbun diari aku. ada antaranya aku dah buang sebab bila buang dan koyak, rasa masalah, luahan untuk setahun tu hilang dengan perasaan lega.

dan bila bercinta, adalah pulak diari cinta. (jangan muntah) seminggu aku tulis. seminggu dia tulis. bila putus, aku koyak. tapi koyak kulit jela. bila rasa dah dapat terima hakikat dan dah cool, kutip balik, dan selotep. so pathetic kan? kutip bukan sebab apa. sebab itu semua kenangan, beb. kenangan nanti bila aku dah glamer boleh lelong. kahkahkah. verangan.

so bila kawan aku, Mohd Faizal @ Pejai jejaka kacak lagi budiman kata blog aku macam karangan, aku macam, a'ah. betol lah. sebab aku memang suka menulis. tapi ikot mood sebenarnya.

so, aku akan tetap menulis selagi aku terdaya. selagi Allah bagi nikmat jari ni. selagi Allah bagi nikmat berfikir. nikmat mata. nikmat hati. memang blog ni bukan blog ilmiah. ni blog personal. harap yang membaca terhibur. maafkan kemerepekkan aku ni ya bebeh.

p/s: aku ada jugak tulis novel tapi tak sempurna lagi novelnya.

sekian.

6 comments:

faizal mohd said...

wah! blog aku ko tag. mesti naik trafik blog aku nanti

Reena Kamarudin said...

heheheh. naik trafic apanya kalau aku tag dalam blog aku je. lainlah aku dah ada juta-juta follower. heheheh

faizal mohd said...

Ala. 22 follower ko baca nanti dorang klik link tu. haha :)

Serigala Maroon said...

terbaikkk, boboi boy

faizal mohd said...

http://mryohan.blogspot.com/2011/10/header-untuk-cik-reena.html

-hadiah untuk ko. Amekau! Free jek! :)-

Reena Kamarudin said...

serigala: suka kau ye boboiboy tu

pejai: r u seriussss???? thanxxxx. hehehehe